Så startade vår resa

Redan 1957 blev Åke Lindström bekant och uppskattad bland bönderna i trakten kring Mjöfjärden och Råneå när han kom för att hämta deras mjölkkrukor. Med sin Volvo Starke levererade han i många år böndernas mjölk till Norrbottens Läns Producentförening. Åke var en pålitlig och ansvarsfull person som lade grunden till dagens verksamhet som sonen Carl-Göte Lindström tog över 1987 och formellt grundade Lindströms Transport i Luleå AB.

Bild på Volvo Starke
Bild på Carl-Göte Lindström, Andreas Lindström & Mattias Henriksson
Carl-Göte, Andreas och Mattias

På nya vägar mot en hållbar transportnäring

Under 2000-talet har Lindströms genomgått en stor utveckling. Vi har blivit fler och förbättrat tjänster och service för att tillgodose behoven hos våra kunder runt om i Norrbotten.  Carl-Göte lämnade 2011 över ansvaret som VD till sin son Andreas. Tillsammans med sin bror Mattias Henriksson leder de företaget på den fortsatta färden mot nya mål. Idag är vi cirka 60 anställda med lokaler i Luleå och Gällivare. I vår fordonspark har vi 30-talet moderna och miljövänliga fordon med vilka vi transporterar allt från livsmedel till anläggningsmaterial.

Tillsammans skapar vi innovativa lösningar

Vår vision är att bli det ledande åkeriet i Norrbotten där alla vill arbeta. För oss är våra anställda den främsta tillgången och vi arbetar därför oavbrutet med att förbättra arbetsmiljön, trivseln och arbetsvillkoren för våra chaufförer. Vi vill hjälpa varje medarbetare att utvecklas eftersom vi är övertygade om att företaget då också utvecklas.

Innovation leder till utveckling och därför måste vi våga tänka nytt. Tillsammans kan vi utveckla smarta lösningar som förenklar vardagen både för medarbetare och kunder. Några exempel på detta är vårt ekipage med dubbla lastplan och nästan fördubblad lastkapacitet, våra bilar med tre olika temperaturutrymmen och en biogasbil som körs på – mjölk. Lindströms Transport genomsyras av en framåtanda och vi är alltid sugna på att anta nya utmaningar.

Andreas Lindström och Mattias Henriksson