Anders är allas vår Kollegahjälpare


Vi kan med stolthet berätta att en våra driftansvariga i Luleå, Anders Ekblom, har antagit en viktig roll som en av landets Kollegahjälpare.

– Den främsta anledningen till att jag antog denna utmaning är att jag drivs av att hjälpa och stötta andra, berättar Anders.

Nätverk av åkeriföretagare och lastbilsförare

Kollegahjälpen är ett stöd för chaufförer och andra inom transportbranschen som varit med om en traumatisk händelse i arbetet. För att bli Kollegahjälpare genomgår man en utbildning där man bland annat får lära sig samtalstekniker och fördjupa sig i olika chockreaktioner.

– Det var en givande och lärorik kurs som gav mig många verktyg för att hjälpa andra. Det viktiga är att nå ut bland branschkollegor och skapa medvetenhet om att denna hjälp finns tillgänglig, förklarar Anders.

 

Trygghet för alla

Lindströms Transport vill ligga i framkant och utveckla transportbranschen till en sund och attraktiv näring.

– Som arbetsgivare känns det självklart att vara en del av Kollegahjälpen på detta sätt, säger Ann Liljeholm, driftchef på Lindströms Transport. Med denna kompetens kan Anders göra enorm skillnad för andra företag och chaufförer, samtidigt som han bidrar till vårt egna skyddsnät, tillägger Ann.

 

Läs mer eller kontakta Kollegahjälpen

Vill ni veta mer om Kollegahjälpen kan ni besöka deras hemsida www.kollegahjalpen.se

Om du varit med om något traumatiskt i arbetet och vill prata med en Kollegahjälpare kan ni ringa 020-59 60 00

Senaste nytt:

Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för branschen

Tillsammans med Arbetsförmedlingen och Yrkesakademin har vår driftchef, Ann Liljeholm, haft det stora nöjet att träffa arbetsmarknadsministern Eva Nordmark under ett besök i Luleå. Under…

Läs mer

Vi söker en Chaufför för tillsvidareanställning

Jobbet innebär i huvudsak distribution av livsmedel och styckegods i Norrbotten. Transporter mellan gods-och omlastningsterminaler i Norr- och Västerbotten kan förekomma. Tjänsten kan innebära varierande…

Läs mer
Till vårt nyhetsarkiv