Lindströms Transport växer genom förvärv av Kiruna Bilfrakt


Lindströms Transport förvärvar Kiruna Bilfrakt och stärker sin position inom godstransporter i Norrbotten, med nya uppdrag för bland annat Postnord, Martin & Servera och HRS Miljö.

– Det är en perfekt matchning till vår verksamhet, Kiruna Bilfrakt är ett välskött bolag och en stark aktör som varit i branschen sedan mitten av 60-talet. Jag ser det som ett privilegium att ta vidare företaget när ägarna nu väljer att sälja, säger Andreas Lindström, VD och en av ägarna av Lindströms Transport.

Lindströms Transport är i en expansiv fas och har så sent som i Oktober 2018 vunnit pris för Årets tillväxtföretag i Luleå. Kiruna Bilfrakt hade 2018 en omsättning på ca 50 miljoner kronor, och denna affär är det hittills enskilt största förvärvet under Lindströms tillväxtresa. Affären är möjlig tack vare långt och bra samarbete mellan Lindströms Transport och Kiruna Bilfrakt.

Andreas Lindström och Arne Lindgren skakar hand

– Vi har varit väldigt noga i urvalsprocessen av vår efterträdare, vi känner oss trygga i att lämna över till Andreas, Mattias och alla på Lindströms Transport, säger Arne Lindgren VD på Kiruna Bilfrakt.

Senaste nytt:

Vi söker en Chaufför för tillsvidareanställning

Jobbet innebär i huvudsak distribution av livsmedel och styckegods i Norrbotten. Transporter mellan gods-och omlastningsterminaler i Norr- och Västerbotten kan förekomma. Tjänsten kan innebära varierande…

Läs mer

Julklappsinsamling under en vild julgran

Under december månad har vi på Lindströms Transport haft en julklappsinsamling där samtliga på företaget haft möjlighet att lämna in ett bidrag till barn och…

Läs mer
Till vårt nyhetsarkiv